Γεωγραφική θέση
Ο κάβος Φράγκος είναι το νοτιοανατολικό άκρο της Ελαφονήσου στη Νεάπολη Λακωνίας.Βρίσκεται σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την Νεάπολη και 5-7 λεπτά απόσταση με ένα μικρό συμβατικό από την περίφημη παραλία του Σίμου της Ελαφοννήσου. Μία σχεδόν κοφτή γωνία του νησιού, που θές δεν θες σε προκαλεί να βουτήξεις να δεις τι γίνεται.

Πώς θα πάτε;
Με σκάφος από Νεάπολη Λακωνίας (ακόμα και μικρό συμβατικό το οποίο για ευκολία το ρίχνετε στην Πούντα-την παραλία απ’ όπου ξεκινάει το φέρυ για Ελαφονήσι). Κολυμπητό είναι αρκετή απόσταση και η μόνη κοντινή παραλία είναι του Σίμου, αλλά όλη η απόσταση ψαρεύεται σε όλα τα βάθη, οπότε θα χρειαστείτε ένα ολοήμερο κολυμπητό -να είστε λοιπόν οργανωμένοι.

Διαμόρφωση και ψάρια
Βραχώδης βυθός από τα ρηχά μέχρι όπου μπορεί ο καθένας .Μονόπετρα, σχισμές, κατρακύλια φιλοξενούν τα πάντα. Από χοντρούς σκάρους και σαργούς ενώ πιο βαθιά κυκλοφορούν στήρες αλλά και μεγάλοι ροφοί και σφυρίδες. Κατάκαβα είναι πέρασμα θα δείτε 7 στις 10 φορές να περνάνε σαν βολίδες από μπροστά σας παλαμίδες και αλλά πελαγίσια διότι 70-100 μέτρα από τα βράχια το βάθος είναι 50-80-100 μέτρα.
Ο κάβος κάνει και συναγρίδες αλλά στα βαθιά. Δυτικά του κάβου, πηγαίνοντας προς την παραλία του Σίμου ο βυθός -πάντα βραχώδης- είναι σχολείο για ψαχτήρι και συρτό, όπου ροφοί και σαργοί έχουν την τιμητική τους.
Προσοχή: στα ταβάνια στα μονόπετρα και ανάμεσα σε σχισμές βράχων έχει αρκετές ακόμα κωλοχτύπες.

Secret
There is no secret, απλά κάντε μια βόλτα στη Νεάπολη και επισκεφτείτε και αυτόν τον κάβο. Προσωπική εκτίμηση, καλύτερα το χειμώνα: βοριάδες, κρύο (μαζοχισμός ε;),τρομερές ορατότητες και ψάρια πιο ρηχά!

Pin It

Πρόσφατα

Δημοφιλή Άρθρα

Η Mares, μέγας χορηγός του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Η μεγάλη εταιρία καταδυτικού εξοπλισμού Mares, τα τελευταία χρόνια δείχνει έμπρακτα τη ...

Επιχείρηση: Super Κατερίνα!

Το επικίνδυνο κορίτσι, fitness γυναίκα της χρονιάς και βαθύτατα εθισμένη στην αδρεναλίνη, η (...

Στις Μπαχάμες...με σφεντόνα!

O Brad κι εγώ ταξιδέψαμε στις Μπαχάμες την περασμένη βδομάδα, και ασφαλώς φροντίσαμε να...